U bevindt zich hier:  Home  /  PatiŽnteninf...  /  Emotionele aspecten

Emotionele aspecten

Het lijkt zo vanzelfsprekend om zwanger te raken, en als dat moeilijk gaat of niet lukt, kan dat veel emoties teweegbrengen. Veel vrouwen en hun partners krijgen te kampen met ontkenning, schuldgevoel, boosheid, angst en depressie. In deze periode kan ook uw relatie worden beproefd. Probeer uw gevoelens te delen met uw partner, uw huisarts en uw gynaecoloog. Delen met familie of vrienden, kan wel eens teleurstelling opleveren vanwege onbegrip en goedbedoelde, maar soms kwetsende reacties. Ook kan het helpen contact te zoeken met lotgenoten, zoals bijvoorbeeld via Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblemen.

Heeft u behoefte aan professionele hulpverlening, dan kunnen wij u in contact brengen met een psychosociaal werker.
Mevrouw Gryt Helfferich is een ervaren psychosociaal werker (HBO maatschappelijk werk, specialisatie Verlieskunde) met veel ervaring op dit gebied.
Zij heeft een eigen praktijk aan huis, maar komt desgewenst ook bij u thuis. Daarnaast is telefonisch spreekuur (of via Skype) mogelijk.
Bovendien houdt zij één keer per twee weken spreekuur op Nij Barrahûs.

Bent u op zoek naar professionele hulpverlening in uw eigen provincie?
Op de website van Fiom vindt u links naar hulpverleners bij u in de buurt. Zij hebben allen ervaring met problematiek rondom ongewenste kinderloosheid. 

Het team van Nij Barrahûs wil, indien gewenst, u graag hierin begeleiden en adviseren. Vanuit de ervaring weten we dat de gang naar kliniek of ziekenhuis en het ondergaan van medische behandelingen, beslist geen eenvoudige is. Vindt u dat wij, ondanks alle ervaring en goede voornemens, hierin tekortschieten; dan horen wij dat graag van u.
Mét u willen we onze zorg verbeteren.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden Ľ