U bevindt zich hier:  Home  /  PatiŽnteninf...  /  OFO  /  Onderzoek do...  /  Laparoscopie (kijkoperatie)

Laparoscopie (kijkoperatie)

De doorgankelijkheid van de eileiders kan ook getest worden door middel van een diagnostische laparoscopie (kijkoperatie). Deze ingreep vindt in de operatiekamer plaats onder algehele narcose, meestal in dagbehandeling. Hierbij spuit de gynaecoloog een blauwe kleurstof via de baarmoedermond in de baarmoederholte en eileiders.
Een laparoscopie levert ongeveer dezelfde informatie op als een baarmoederfoto, maar bij een laparoscopie worden ook de buitenkant van de baarmoeder en de omgeving van de eileiders en eierstokken zichtbaar, waaronder eventuele verklevingen en/of endometriose (baarmoederslijmvlies dat zich buiten de baarmoeder bevindt).
Indien er antistoffen tegen Chlamydia zijn, u een operatie in de buik heeft gehad, of als u buikpijn heeft, verdient een laparoscopie de voorkeur. Tijdens de laparoscopie kan worden nagegaan of er door de genoemde aandoeningen en/of ingrepen, verklevingen zijn ontstaan. Deze verklevingen kunnen de transportfunctie van de eileiders belemmeren.
Bij de laparoscopie wordt soms ook een hysteroscopie gedaan om de holte van de baarmoeder te beoordelen.

Nij Barrahûs heeft geen operatiekamer-faciliteit. Komt u in aanmerking voor een laparoscopie dan zal met u overlegd worden hoe en waar dit onderzoek zal moeten plaatsvinden. Een alternatief onderzoek, dat wel op Nij Barrahûs kan plaatsvinden is de sonohysterografie of SIS-echo.

 

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden Ľ