U bevindt zich hier:  Home  /  PatiŽnteninf...  /  OFO  /  Onderzoek do...  /  HSG (baarmoederfoto)

HSG (baarmoederfoto)

Bij een HSG of baarmoederfoto krijgt u, via het speculum ("eendenbek"), meestal een cupje op of een slangetje in de baarmoedermond waardoor contrastvloeistof in de baarmoederholte en eileiders wordt ingespoten. Zo worden de grootte en de vorm van de baarmoederholte, een eventuele blokkade van de eileiders, het slijmvliespatroon in de eileiders en soms ook verklevingen rond de baarmoeder, de eileiders en de eierstokken zichtbaar. Het is een poliklinisch onderzoek, dat op de afdeling radiologie plaatsvindt: er worden bij het onderzoek foto's gemaakt.
Een HSG kan pijnlijk zijn. Het onderzoek duurt ongeveer een kwartier. Soms wordt in een later stadium, als u alweer aangekleed bent, of zelfs 24 uur later, nog een foto gemaakt om de verspreiding van de contrastvloeistof in de buikholte te beoordelen.

Nij Barrahûs heeft geen Röntgen-faciliteit. Komt u in aanmerking voor het HSG dan zal met u overlegd worden hoe en waar dit onderzoek zal moeten plaatsvinden.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden Ľ