U bevindt zich hier:  Home  /  PatiŽnteninf...  /  Medicijnen  /  Foliumzuur

Foliumzuur

Foliumzuur is een vitamine uit de B-groep. Foliumzuur zit in ons dagelijks voedsel (zowel dierlijk als plantaardig).
Foliumzuur is van belang voor een normale aanleg van de neurale buis bij het ongeboren kind. De neurale buis is de structuur waaruit zich later het ruggenmerg en de hersenen vormen. Wanneer deze aanleg niet goed verloopt, kan een open ruggetje (spina bifida) ontstaan of kunnen delen van de hersenen ontbreken (anencephalie). De kans op het ontstaan van deze afwijkingen is klein, maar kan nog verder verkleind worden door extra foliumzuur te gebruiken tijdens de eerste acht weken van de zwangerschap, omdat in deze periode de neurale buis wordt gevormd.

Het probleem is, op het moment dat u weet hebt van uw zwangerschap, uw zwangerschap al minstens twee weken bestaat! Het ministerie van VWS heeft daarom geadviseerd dat vrouwen, die zwanger willen worden, foliumzuur tabletten moeten gebruiken (dagelijks een tablet van 0,5 mg), zodat er in het lichaam van de moeder voldoende foliumzuur aanwezig is op het moment van de bevruchting. Foliumzuurtabletjes zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden Ľ