U bevindt zich hier:  Home  /  Onze kliniek  /  Het team  /  drs. Harold Mous, Gynaecoloog en Medisch Hoofd

drs. Harold Mous, Gynaecoloog en Medisch Hoofd

Harold Mous is sinds 2002 gynaecoloog. De opleiding tot arts deed hij in Rotterdam, aan de Erasmus universiteit. Gedurende de opleiding is er een onderzoek voltooid naar lepra en daarvoor was Harold een half jaar in Zimbabwe.

Na voltooiing van de opleiding tot arts, werkte hij een lange tijd in het toenmalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. In die periode was er een grote vraag naar fertiliteitsbehandelingen in samenwerking met Erasmus MC en het universitaire ziekenhuis in Gent. Daar deed Harold Mous veel ervaring op in IVF en ICSI behandelingen.

Van augustus 2002 tot en met september 2016 werkte hij in ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. In die periode heeft hij samen met dokter Hondelink, nu ook fertiliteitsarts in Nij Barrahûs, de behandelingen voor vruchtbaarheidsstoornissen opgezet en zijn zij gestart met IVF behandelingen in samenwerking met andere klinieken. In die periode bestond de praktijk uit algemene gynaecologie, waarbij Harold Mous zich verder specialiseerde in minimaal invasieve chirurgie, dus kijkoperaties in buik en baarmoeder.

Naast subspecialisatie binnen het vak heeft Harold Mous altijd veel tijd besteed aan ICT oplossingen in de zorg. Deze kennis wil hij aanwenden voor patiëntgerichte oplossingen in e-health en informatievoorziening aan patiënten, algemeen, maar ook individueel patiëntgericht.

Sinds 1 oktober is Harold Mous werkzaam als gynaecoloog en medisch directeur in Nij Barrahûs, een stap die hij zeer bewust heeft gemaakt. Zijn visie op de zorg, en vooral op zorg bij kinderwens en vruchtbaarheidsproblematiek, past goed in de visie van Nij Barrahûs. Deze groep vrouwen en hun eventuele partners verdienen goede informatievoorziening, uitleg en begeleiding. Deze behandelingen hoeven niet per se in het ziekenhuis plaats te vinden en zullen beter tot hun recht komen in een daarvoor goed ingericht en supergespecialiseerd centrum als Nij Barrahûs!