U bevindt zich hier:  Home  /  Onze kliniek  /  Het team  /  dr. Rob Bernardus, gynaecoloog en medisch hoofd...

dr. Rob Bernardus, gynaecoloog en medisch hoofd a.i.

Zijn geneeskundige opleiding deed hij aan de Universiteit van Amsterdam, zijn opleiding tot gynaecoloog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens deze laatste opleiding werkte hij 1 jaar in de eerste IVF kliniek in Amerika (het Jones Institute for Reproductive Medicine, Norfolk, Virginia). Rob Bernardus is één van de pioniers op het gebied van de IVF -behandeling in Nederland. Hij promoveerde in 1993 op onderzoek naar de combinaties van hormonen bij de IVF behandeling.

Hij was betrokken bij het ontstaan van de IVF kliniek van het academisch Medisch Centrum Vrije Universiteit in Amsterdam en was gedurende vijf jaar het Medisch hoofd van het IVF-team. Daarna maakte hij de overstap naar Tergooiziekenhuizen in Blaricum en startte daar een bloeiende fertiliteits-polikliniek voor diagnostiek en behandeling van ongewenste kinderloosheid, inclusief IVF en ICSI behandelingen in nauwe samenwerking met het IVF laboratorium van het Medisch Centrum Vrije Universiteit. Rob Bernardus is geregistreerd in het subspecialisme Voortplantingsgeneeskunde van de NVOG.
Op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde publiceerde hij tientallen artikelen en deed mee aan landelijk onderzoek.
Na 22 jaar Tergooi wordt het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Een goede artspatiënt relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en begrip zal ook in die nieuwe uitdaging leidend voor hem zijn.