U bevindt zich hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Injectienaalden Terumo niet gebruiken

26 mrt 2015 12:12 uur

Op maandag 23 maart verscheen het onderstaande bericht in de media over de injectienaalden van het merk Terumo.

“Veelgebruikte injectienaalden van het merk Terumo zijn onveilig. Loslatende deeltjes van de lijm waarmee de naalden vast zitten kunnen in het bloed van patiënten terecht komen. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Dossier Een Vandaag. Experts vinden dat de naalden meteen van de markt gehaald moeten worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is samen met partnerorganisaties in andere Europese landen een onderzoek begonnen.”
(Bron: NOS)

Nij Barrahûs gebruikt ook naalden van het merk Terumo. Wij leveren deze alleen bij Pregnyl®  injecties, het betreffen de roze en grijze naalden.  
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) adviseert, totdat het onderzoek naar de veiligheid van de naalden is afgerond, de geleverde naalden van Terumo niet te gebruiken!

U hoeft de naalden nog niet weg te gooien, mogelijk blijkt na onderzoek dat ze toch veilig te gebruiken zijn.

De naalden die standaard geleverd worden bij Menopur®, Gonal-f® en Puregon® -injecties zijn van een ander merk en kunt u veilig gebruiken. 

Woensdag 25 maart hebben wij zoveel mogelijk cliënten van Nij Barrahûs geprobeerd te bereiken, waarvan bekend was dat zij binnenkort Pregnyl moeten gaan spuiten. Mocht u onverhoopt geen bericht hebben gehad, dan kunt u ons bellen en zullen wij u een vervangende set opsturen. U kunt natuurlijk ook langskomen of proberen bij uw eigen huisarts of apotheek een vervangende set te krijgen.

Mocht u na het lezen van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen: 0561-610030

 

 

 

VGZ sluit contract met Nij Barrahūs voor 2015

5 mrt 2015

Het beleid van VGZ is de afgelopen jaren kritisch geweest voor wat betreft de toelating van nieuwe initiatieven. Ook voor 2015 hanteert VGZ een selectief beleid voor wat betreft nieuwe toetreders in de markt. Het is van belang innovatief en kwalitatief onderscheidend te zijn en daarnaast moet er sprake zijn van zorg die een duidelijke toevoeging is aan de diversiteit van het bestaande zorglandschap.

Nij Barrahûs voldoet aan deze strenge eisen en zijn zeer verheugd met het gesloten contract voor het jaar 2015. Dit contract ondersteunt onze gezamenlijke visie, namelijk het verlenen van persoonlijke topzorg in een vertrouwde omgeving. Ook de patiënten van Nij Barrahûs onderschrijven en erkennen deze werkwijze. Zo ontvingen wij recent de award voor de meest patiëntvriendelijke algemene kliniek van Nederland en werd onze zorg recentelijk beoordeeld met het rapportcijfer 9,3.

Wij heten u van harte welkom bij Nij Barrahûs.

Onder VGZ vallen de volgende labels:

 • Univé
 • SZVK
 • ZEKUR
 • Zorgzaam Verzekerd
 • VGZ
 • IZA Cura (Drechtsteden en Roerdalen)
 • Bewuzt
 • IAK Verzekeringen B.V.
 • Caresco BV
 • Caresco BV (t.b.v. Cares de Goudse)
 • Turien & Co Assuradeuren
 • Aevitae
 • VPZ Assuradeuren
 • IZZ
 • IZA
 • IZA Zorgverzekeraar NV
 • UMC
 • Aevitae-De Goudse

Pas op voor kat in de zak bij keuze zorgverzekeraar

5 dec 2014

Komende maand ontvangen we de nieuwe zorgpolis van onze zorgverzekeraar. Mensen die niet tevreden zijn over hun polis of verzekeraar hebben de mogelijkheid om over te stappen. Ongeveer een miljoen mensen zal waarschijnlijk van zorgverzekeraar wisselen. De vraag is echter of we voldoende geïnformeerd zijn om een goede beslissing te nemen om al dan niet over te stappen. Weten we wel wat we krijgen voor onze zorgverzekering?

Lees meer »

Zorgverzekeraars berispen dissident

4 dec 2014

Grote zorgverzekeraars zetten dissidente leden onder druk om zich te conformeren aan de uitgestippelde lijn van de brancheorganisatie. De kleine verzekeraar DSW uit Schiedam mag bijvoorbeeld niet in het openbaar pleiten tegen de afschaffing van de vrije artsenkeuze of lagere buffers, waardoor de premies omlaag kunnen.

Lees meer »

Kerstvakantie 2014

17 nov 2014 10:20 uur

In verband met de feestdagen zal onze kliniek gesloten zijn van:

zaterdag 20 december 2014 t/m zondag 4 januari 2015

Voor spoedgevallen blijven wij vanzelfsprekend telefonisch bereikbaar op ons spoednummer 06-17436916.

Onze vakantie én die van de IVF-klinieken kunnen consequenties hebben voor uw behandeling in december.
Wilt u ons bijstaan in de planning van uw behandeling? Bespreekt u dit alstublieft tijdig met uw arts, zodat wij daar gezamenlijk goed over kunnen besluiten.

Mailstoring

3 okt 2014

I.v.m. een storing in onze binnenkomende mail, zijn wij sinds woensdagavond 1 oktober tot en met vrijdagochtend 3 oktober slecht bereikbaar geweest per mail.

Heeft u ons in die periode gemaild en geen antwoord ontvangen, zou u uw bericht dan opnieuw willen versturen of telefonisch contact met ons kunnen opnemen?

Onze excuses voor het ongemak!

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »