U bevindt zich hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

VGZ sluit contract met Nij Barrahūs voor 2016

26 nov 2015

We zijn blij u te kunnen melden dat Nij Barrahûs ook voor 2016 weer een contract heeft weten te sluiten met de VGZ-groep.

Dit houdt in, dat als u verzekerd bent bij VGZ of één van de daaraan hangende labels (zie lijst hieronder), u 100% van de tot het basispakket behorende behandelingen vergoed krijgt. Facturering vindt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar plaats en alleen een eventueel eigen riscio wordt door de verzekeraar bij u in rekening gebracht.

Lees meer »

Kerstvakantie 2015

28 sep 2015 08:25 uur

In verband met de feestdagen zal onze kliniek gesloten zijn van:

Maandag 21 december 2015  t/m Zondag 3 januari 2016

Voor spoedgevallen blijven wij vanzelfsprekend telefonisch bereikbaar op ons spoednummer 06-17436916.

Onze vakantie én die van de IVF-klinieken kunnen consequenties hebben voor uw behandeling in December.
Wilt u ons bijstaan in de planning van uw behandeling? Bespreekt u dit alstublieft tijdig met uw arts, zodat wij daar gezamenlijk goed over kunnen besluiten.

Gewijzigde richtlijn matching zaaddonor

4 sep 2015 14:08 uur

Onlangs is een nieuwe richtlijn verschenen welke onder andere gaat over de screening van infectieziekten m.b.t. donormatching.

De richtlijnen ten aanzien van deze screening zijn versoepeld. Dit houdt in dat vanaf heden er niet meer gematcht hoeft te worden op CMV ( Cytomegalievirus).

Concreet betekent dit dat, indien u een donor uitzoekt bij de Deense donorbanken en CMV negatief bent,  u niet meer verplicht bent een donor uit te zoeken die ook CMV negatief is.

Matching op negatieve rhesusfactor van de donor  (alleen indien u ook rhesus-negatief bent ) en matching op alleen open/niet anonieme donoren blijft nog wel van kracht.

Zomersluiting IVF klinieken

14 jun 2015 08:30 uur

Wij zijn blij u te kunnen mededelen dat wij dit jaar geen zomersluiting hebben.

Dit betekent dat  behandelingen ook in de zomermaanden in principe doorgang kunnen vinden.
Wel zullen de spreekuren enigszins aangepast worden, dit houdt in dat we zoveel mogelijk aaneengesloten afspraken zullen inplannen en in principe alleen in de ochtenduren spreekuur zullen houden.

Verder zijn we gebonden aan de vakanties van de IVF/ICSI-klinieken waar we mee samenwerken:

Leer is gesloten van 23 juli tot en met 9 augustus 2015.

Zwolle is in juli en augustus gesloten op zondagen. Dit betekent dat IVF/ICSI behandelingen en terugplaatsingen daaromheen gepland moet worden.

Düsseldorf blijft de gehele zomer open.

Bespreekt u s.v.p. tijdig met uw arts of een IVF/ICSI of Cryo-transfer behandeling mogelijk is in deze maanden.

Freya enquźte 2015

9 jun 2015 10:46 uur

Graag vragen wij uw aandacht voor de Freya enquete.
De patiëntenvereniging Freya (vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen) heeft op hun website weer een enquête uitgeschreven met betrekking tot een patiëntentevredenheidonderzoek naar de meest patiëntvriendelijke fertiliteitskliniek van Nederland. De link naar de enquête vindt u hier:  www.freya.nl/web_enquetes/award2015.php

Uit de laatste enquête (2012-2013) kwam onze kliniek Nij Barrahûs als beste uit de bus en daar zijn we trots op!
We willen natuurlijk proberen om de Freya-award ook voor dit jaar (2015-2016) te bemachtigen en daarom willen wij u vragen of u de moeite wilt nemen om deze enquête in te vullen.
Behalve die “prijs” zal de enquête ons ook wijzen op de zaken, die wij nog beter kunnen doen en u kunt zo helpen onze zorg te verbeteren.

Bij voorbaat zeggen wij u veel dank!

Advies Terumo injectienaalden ingetrokken

21 apr 2015 10:32 uur

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft haar advies om twee typen injectienaalden van het merk Terumo voorlopig niet te gebruiken ingetrokken. Dat besluit is genomen op basis van onderzoek door het RIVM. In minder dan 1% van de onderzochte injectienaalden van Terumo is lijm gevonden. Ook bij naalden van andere fabrikanten is lijm aangetroffen, eveneens in minder dan 1%.

Drie weken geleden leidde berichtgeving over mogelijke aanwezigheid van kleine lijmdeeltjes in de naalden van Terumo ertoe dat de IGZ adviseerde deze voorlopig niet meer te gebruiken. Tegelijkertijd gaf de inspectie het RIVM de opdracht te onderzoeken of er inderdaad gezondheidsrisico’s zijn bij het gebruik van deze naalden.

Het RIVM heeft tot nu toe ruim 5000 naalden onderzocht, zowel van Terumo als van andere fabrikanten. In het onderzoek zijn behalve lijm ook plasticdeeltjes aangetroffen in de naalden van verschillende fabrikanten. Er wordt nu onderzocht wat de mogelijke gezondheidsrisico’s zijn. De risicobeoordeling richt zich in eerste instantie op de lijmresten. Het RIVM hoopt deze risicobeoordeling binnen twee weken klaar te hebben. In naalden die de klokkenluider heeft aangedragen, zijn overigens geen lijmresten gevonden.

Gezien de uitkomsten van de eerste fase van het onderzoek, is er geen reden meer om uit voorzorg de twee typen naalden van Terumo niet te gebruiken.
 

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »