U bevindt zich hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

We hebben de Freya Award gewonnen!

2 apr 2016

Team Nij Barrahûs met de Freya Award
Team Nij Barrahûs met de Freya Award

Op 2 april 2016 ontving het team van Nij Barrahûs op de Freya-dag in Bunnik, voor de tweede achtereenvolgende keer de Freya Award uitgereikt voor de meest patiëntvriendelijke algemene fertiliteitskliniek van Nederland.

Het rapportcijfer dat door patiënten via de online Freya enquête aan ons werd toebedeeld is een 9.3 !
Het aantal patiënten dat onze kliniek beoordeelde bedroeg 132; het hoogste aantal ooit in de tot nu gehouden enquêtes.

Het team wil hierbij alle patiënten die de enquête hebben ingevuld, veel dank zeggen. Dankzij jullie hebben we deze zeer motiverende prijs gekregen!

De uitslag stimuleert ons om ook de komende jaren hoogstaande fertiliteitszorg te blijven leveren en bovendien serieus aan de slag te gaan met de verbeterpunten.

 Lees hier meer over de Freya Award op de site van Freya

Aangepaste openingstijden tijdens feestdagen

24 mrt 2016 18:08 uur

In verband met de komende feestdagen gelden er aangepaste openingstijden:

Goede Vrijdag 25 maart 2016 is de kliniek gewoon geopend op de gebruikelijke tijden.

 

Op onderstaande dagen is de kliniek gesloten voor reguliere afspraken:

Paasmaandag 28 maart 2016

Koningsdag 27 april 2016

Bevrijdingsdag / Hemelvaartsdag 5 mei 2016

Pinkstermaandag 16 mei 2016

Voor deze dagen geldt dat we alléén geopend zullen zijn voor IUI en IVF/ICSI -behandelingen en noodzakelijke echo's die niet kunnen wachten tot de volgende dag.

Vanzelfsprekend zijn wij voor spoedgevallen en dringende zaken ook deze dagen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op nummer:
06-174 36 916

Nij Barrahūs doet mee aan landelijke AID studie

11 dec 2015 15:15 uur

Vanaf 1 januari 2016 neemt Nij Barrahûs deel aan een landelijke studie (de zogenaamde AID studie), die een antwoord probeert te vinden op de vraag: welke methode is effectiever in het bereiken van een zwangerschap: het inbrengen van sperma in de baarmoederhals of het inbrengen van zaad hoog in de baarmoederholte?
Ofwel is ICI (intracervicale inseminatie) effectiever dan IUI (intrauteriene inseminatie)?

Het onderzoek vindt plaats bij vrouwen, die om welke reden dan ook, voor een inseminatiebehandeling met donorsperma in aanmerking komen. De behandeling vindt plaats in de spontane cyclus, dus zonder hormoonstimulatie.
Vrouwen die in aanmerking komen voor deelname aan deze studie, zullen wij vragen om mee te doen. Dit natuurlijk na uitgebreide voorlichting en uitleg.

Nij Barrahûs doet aan de studie mee om bij te dragen aan antwoorden, die behandelingen voor een kinderwens (in dit geval inseminatie) doeltreffender te maken.
 

Zorgverzekeringen 2016

4 dec 2015 14:59 uur


Welke polis past bij mij?
Wie vrije keuze in de zorg belangrijk vindt, staat voor een belangrijke keuze. Alleen verzekerden met een zuivere restitutiepolis hebben maximale keuzevrijheid. Een zuivere restitutiepolis biedt de ruimste vergoeding van Nederland. Maar wat is zo’n zuivere restitutiepolis precies?

Stel je voor dat iemand voor jou gaat bepalen welke auto je moet rijden. Waar je moet wonen. Of naar welke advocaat je mag voor juridisch advies. Zou jij het accepteren? Waarschijnlijk niet. En gelukkig is dat in deze gevallen ook helemaal niet nodig.

Toch wordt er hard gemorreld aan je vrije keuze als het om je gezondheid gaat. We zien steeds vaker dat zorgverzekeraars die vrijheid inperken. Als je zelf je dokter wilt blijven kiezen, is het type zorgverzekering dat je hebt van doorslaggevend belang. Welke typen zorgverzekeringen zijn er precies en wat zijn de verschillen? We zetten de polissen voor je op een rij.

De naturapolis
Met een naturapolis heeft iemand geen volledige keuzevrijheid. De naturaverzekeraar vergoedt behandelingen alleen volledig bij de artsen en in ziekenhuizen waar hij voor deze polis een contract mee heeft afgesloten. Liever naar een andere arts waarmee geen contract is? Dat kan, maar daar kan een prijskaartje aan hangen. Grote kans dat je een deel (20 tot 30%) van de behandelkosten zelf moet betalen.

De budgetpolis
De budgetpolis is een uitgeklede naturapolis. Verzekerden met een budgetpolis hebben verreweg de minste vrijheid bij het kiezen van hun zorgverlener. Het bedrag dat zij moeten bijbetalen, voor niet gecontracteerde zorg  kan wel oplopen tot 50% van de kosten. Oftewel nog meer dan bij een naturapolis.

De restitutiepolis
Bij een restitutiepolis vergoedt de zorgverzekeraar de gekozen behandeling. Maar er zit een addertje onder het gras. Want verzekeraars vergoeden de kosten vaak alleen tot het bedrag dat zij ‘marktconform’ vinden. Vaak zijn dat de bedragen waar de al genoemde naturaverzekeraars met zorgverleners in hun onderhandelingen op zijn uitgekomen. Als een behandelaar meer vraagt, moet de verzekerde het verschil zélf bijbetalen. Ook met zo’n ‘gewone’ restitutiepolis is het dus goed opletten bij welke arts of in welk ziekenhuis een behandeling volledig wordt vergoed. Terwijl kosten wel het laatste zijn waar een patiënt zich mee bezig wil houden.

De zuivere restitutiepolis
En dan is er de zuivere restitutiepolis. Je bent daarbij vrij in je keuze van een zorgaanbieder. Dus geen financiële beperking, mits de kosten die een zorgverlener niet excessief zijn (dat wil zeggen: wanneer een behandelaar kosten declareert die buitensporig afwijken van het marktgemiddelde en of hoger zijn dan het NZA tarief/wettelijk tarief). In de praktijk komen hierdoor vrijwel alle declaraties voor volledige vergoeding in aanmerking. Dat geldt voor alle zuivere restitutiepolissen, dus zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen.


Wat is de situatie van Nij Barrahus?
De Stichting BPM Zorg, die werkt onder de naam “Nij Barrahus”  heeft een contract met VGZ zorgverzekeraar gesloten. Bent u verzekerd bij VGZ  of een daaraan gelieerde partij dan worden uw behandelkosten in 2016 volledig vergoed.

U heeft een restitutiepolis, wat kunt u het beste doen?
U heeft een restitutiepolis. Dit betekent dat uw vruchtbaarheidsbehandelingen in 2016 volledig worden vergoed, ook al hebben wij geen contract met uw verzekeraar afgesloten.

Moet ik overstappen naar een andere restitutie verzekeraar?
Ons advies is om een zuivere restitutiepolis af te sluiten. Het is verstandig om in uw polis op te zoeken wat het tarief is dat u vergoed krijgt: het door de overheid vastgestelde tarief (dit heet: het NZA-tarief of ook wel Wettelijk tarief) of het door de verzekeraar vastgestelde tarief (dit noemt de verzekeraar: het marktconforme tarief).  Het door de verzekeraar vastgestelde tarief is lager dan het NZA-tarief.
Overweegt u naar een andere restitutieverzekeraar over te gaan die een vergoeding geeft die gelijk is aan het NZA-tarief, dan kunt u onder andere terecht bij: ONVZ, Stad Holland en DSW zorgverzekeraar. Er zijn er nog meer – wij kennen ze niet allemaal.

Moet ik zelf altijd de rekening gaan voldoen? (geldt niet voor VGZ-verzekerden)
U krijgt zelf de factuur van de behandelkosten. Deze factuur kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar zal die factuur aan u vergoeden. Hoe snel dat is, verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. (maar meestal binnen drie weken) Wij verzoeken u het door ons gefactureerde bedrag binnen de gestelde termijn te betalen.

Hoe zit het met mijn eigen risico?
Alle Nederlanders hebben in 2016 een eigen risico van minimaal € 385,- per jaar. Uw verzekeraar zal het eigen risico inhouden op uw vergoeding.

U heeft een naturapolis, wat kunt u het beste doen?
Wij raden u aan om uw naturapolis op te zeggen en een restitutiepolis af te sluiten. Opzeggen van uw verzekering kan tot uiterlijk 31-12-2015. Het afsluiten van een nieuwe verzekering kan tot uiterlijk 31-01-2016. U bent in dat geval gewoon verzekerd met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2016.

Ik wil mijn natura polis houden.
Als u uw naturaverzekering wilt behouden en wij hebben geen overeenkomst met uw zorgverzekeraar, dan kunt u in 2016 nog steeds bij ons in behandeling komen of blijven, maar dan heeft de zorgverzekeraar het recht om u een lagere vergoeding te geven. Uw eigen kosten zijn in dat geval  afhankelijk van de naturapolis die u heeft. Bij de naturapolis met een hele lage premie (vaak budgetpolis genoemd) is de bijbetaling hoger dan bij een ‘gewone’ naturapolis.

Tot slot
Wij voelen ons verplicht u attent te maken op de mogelijke vergoedingen. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u met een restitutiepolis een hogere (volledige) vergoeding en vrije zorgkeuze heeft dan met een naturapolis.

Nog vragen?
Indien u verdere vragen heeft kunt u dat kenbaar maken aan onze medewerkers of uw vragen mailen naar info@nijbarrahus.nl

Met vriendelijke groet,

Medewerkers Nij Barrahûs
 

VGZ sluit contract met Nij Barrahūs voor 2016

26 nov 2015

We zijn blij u te kunnen melden dat Nij Barrahûs ook voor 2016 weer een contract heeft weten te sluiten met de VGZ-groep.

Dit houdt in, dat als u verzekerd bent bij VGZ of één van de daaraan hangende labels (zie lijst hieronder), u 100% van de tot het basispakket behorende behandelingen vergoed krijgt. Facturering vindt rechtstreeks bij de zorgverzekeraar plaats en alleen een eventueel eigen riscio wordt door de verzekeraar bij u in rekening gebracht.

Lees meer »

Kerstvakantie 2015

28 sep 2015 08:25 uur

In verband met de feestdagen zal onze kliniek gesloten zijn van:

Maandag 21 december 2015  t/m Zondag 3 januari 2016

Voor spoedgevallen blijven wij vanzelfsprekend telefonisch bereikbaar op ons spoednummer 06-17436916.

Onze vakantie én die van de IVF-klinieken kunnen consequenties hebben voor uw behandeling in December.
Wilt u ons bijstaan in de planning van uw behandeling? Bespreekt u dit alstublieft tijdig met uw arts, zodat wij daar gezamenlijk goed over kunnen besluiten.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »