U bevindt zich hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt 17 klinieken in Nederland met een erkenning voor behandelingen met donorsemen en/of donoreicellen.

30 nov 2016 23:00 uur

In 2004 werd de Wet Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (WDKB) van kracht. Doel van de WDKB is dat een donorkind later gegevens over zijn of haar biologische afkomst kan achterhalen.
De kliniek waar de bevruchting plaatsvindt, moet daartoe gegevens van de donor invoeren in een landelijk register (de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting), evenals de gegevens van de vrouw bij wie de kunstmatige donorbevruchting plaatsvond. Daarvoor is een goede dossiervoering vereist, maar ook een goede registratiesystematiek, heldere afspraken met de donor en de ontvanger, goede samenwerking van laboratorium, behandelafdeling en andere samenwerkingspartners, en een functionerend kwaliteitssysteem.
Het inspectieonderzoek omvatte al deze aspecten waarbij het hele proces van ‘aanmelding donor’ tot ‘geboorte kind’ werd doorlopen en in een steekproef van dossiers werd getoetst.

Geļnteresseerd in het hele verslag? Lees hier verder.

Nij Barrahūs wederom voor 3 jaar gecertificeerd door Zelfstandige Klinieken Nederland

29 nov 2016 23:00 uur

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) behartigt sinds 1990 de belangen van 171 (kandidaat-)leden, die samen 337 vestigingen door heel Nederland hebben. Klinieken met een ZKN-keurmerk leveren somatisch curatieve medisch-specialistische zorg. Dit kan zowel verzekerd als niet-verzekerd zijn en wordt intra- en extramuraal aangeboden. Omdat ze zich focussen op specifieke patiëntengroepen is de zorg doelmatig en van hoge kwaliteit.

Kenmerkend voor ZKN-klinieken is het innovatieve en ondernemende karakter. Dit hebben zij te danken aan vernieuwende behandelwijzen en de vooruitstrevende wijze waarop zij proces en organisatie hebben ingevuld. Niet voor niets is zorgvernieuwend Nederland bij ZKN aangesloten.

ZKN-leden hebben allemaal het ZKN-keurmerk. Het ZKN-keurmerk bestaat in 2016 tien jaar. Het staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, geen wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg.

Klinieken met een keurmerk van brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) voldoen aan zeer strenge eisen. Er werken altijd medisch specialisten in een kliniek en de ruimten en apparatuur zijn veilig en hygiënisch. U heeft niet te maken met (lange) wachtlijsten en kunt erop vertrouwen dat de behandeling naar wens verloopt. Klinieken die bij ZKN zijn aangesloten scoren hoog qua klanttevredenheid.

Het ZKN-keurmerk krijgen klinieken niet zomaar. De onafhankelijke certificeringsinstanties Kiwa en LRQA (Lloyds) toetsen jaarlijks de klinieken. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Uw behandeling is van het hoogste niveau en blijft dat dus ook.

Op 1 november 2016 werd Nij Barrahûs bezocht en gecontroleerd door Kiwa in opdracht van ZKN en er werd opnieuw vastgesteld dat onze zorg veilig, gedegen en van hoge kwaliteit is!

 

Dokter Harold Mous is nieuw medisch hoofd Nij Barrahūs

1 nov 2016 23:00 uur

Fertiliteitskliniek Nij Barrahûs heeft een nieuw medisch hoofd. Dokter Harold Mous is begin vorige maand aan de slag gegaan bij het centrum voor vruchtbaarheid aan de Heerenveenseweg in Wolvega.

Lees meer »

Wijziging kerstsluiting

27 okt 2016 22:00 uur

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal onze kliniek in verband met de feestdagen in December gesloten zijn van vrijdag 23 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017.

Lees meer »

Nij Barrahūs 'Herfst' Symposium 9 november 2016, Wolvega

21 sep 2016 22:00 uur

Voor professionals: Nij Science organiseert op 9 november 2016 het Nij Barrahûs 'Herfst' Symposium met al thema: 'Patiënt centraal? Waar staan we vandaag?'

Lees meer »

Landelijke IVF-cijfers 2015: hoogste aantal kinderen ooit bij gelijkblijvend aantal behandelcycli

15 sep 2016 22:00 uur

Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2015 en het meerlingpercentage, wat als complicatie van een IVF/ICSI-behandeling wordt gezien, is nog nooit zo laag geweest.

Lees meer »

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »