U bevindt zich hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Nij Barrahūs bestaat 5 jaar!

2 mei 2017 14:40 uur

Het was 1 mei 2012 toen de deuren opengingen van onze kliniek in Wolvega. Een spannend en prachtig moment.

Een prachtig moment, omdat na twee jaar hard werken aan voorbereidingen dan eindelijk de droom uitkomt, de zorg zo te verlenen, zoals wij dat altijd in gedachten hadden.

Spannend, omdat wij ervan overtuigd waren dat wij een meerwaarde konden bieden aan de bestaande fertiliteitszorg in Nederland. Dit, door ons best te doen écht patiëntgericht te luisteren en mét onze patiënt te komen tot een gezamenlijk besluit in onderzoek en behandeling.
Centraal staat onze patiënt, die uniek is vanwege haar/zijn eigen verhaal, hoop en verwachtingen.
De kennis, ervaring en expertise in onze kliniek staan ten dienste van die unieke patiënt.

In ons oordeel past daar geen protocollaire geneeskunde bij in de zin van "one size fits all".
Daarnaast vonden wij dat wij er óók moesten zijn voor die patiënten die afscheid moeten nemen van hun kinderwens, ook zij verdienen optimale zorg en begeleiding.

Tenslotte heel veel dank aan al onze patiënten die ons in de afgelopen vijf jaren hun vertrouwen hebben geschonken en voor wie wij ons werk hebben mogen doen.

Sluiting tijdens feestdagen

13 apr 2017 10:15 uur

In verband met de komende feestdagen gelden er aangepaste openingstijden:

Goede Vrijdag 13 april 2017 is de kliniek gewoon geopend op de gebruikelijke tijden.
 

Op onderstaande dagen is de kliniek gesloten voor reguliere afspraken:

Paasmaandag 17 april 2017

Koningsdag 27 april 2017

Bevrijdingsdag 5 mei 2017

Hemelvaartsdag 25 mei 2017

Pinkstermaandag 5 juni 2017

Voor deze dagen geldt dat we alléén geopend zullen zijn voor IUI en IVF/ICSI -behandelingen en noodzakelijke echo's die niet kunnen wachten tot de volgende dag.

Vanzelfsprekend zijn wij voor spoedgevallen en dringende zaken ook deze dagen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op nummer:
06-174 36 916
 

Procedurefout UMC Utrecht

27 dec 2016 23:00 uur

Op dinsdag 26 december 2016 maakte het UMC Utrecht bekend dat er in de periode van medio april 2015 tot halverwege november 2016 een procedurefout gemaakt is in het IVF-laboratorium bij de ICSI behandelingen.

Lees meer »

Zorgverzekeringen 2017

1 dec 2016 23:00 uur

Naast het contract met VGZ hebben wij met ONVZ een betaalafspraak. Alle declaraties die voor vergoeding door deze zorgverzekeraars in aanmerking komen sturen wij rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Lees meer »

Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt 17 klinieken in Nederland met een erkenning voor behandelingen met donorsemen en/of donoreicellen.

30 nov 2016 23:00 uur

In 2004 werd de Wet Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (WDKB) van kracht. Doel van de WDKB is dat een donorkind later gegevens over zijn of haar biologische afkomst kan achterhalen.
De kliniek waar de bevruchting plaatsvindt, moet daartoe gegevens van de donor invoeren in een landelijk register (de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting), evenals de gegevens van de vrouw bij wie de kunstmatige donorbevruchting plaatsvond. Daarvoor is een goede dossiervoering vereist, maar ook een goede registratiesystematiek, heldere afspraken met de donor en de ontvanger, goede samenwerking van laboratorium, behandelafdeling en andere samenwerkingspartners, en een functionerend kwaliteitssysteem.
Het inspectieonderzoek omvatte al deze aspecten waarbij het hele proces van ‘aanmelding donor’ tot ‘geboorte kind’ werd doorlopen en in een steekproef van dossiers werd getoetst.

Geļnteresseerd in het hele verslag? Lees hier verder.

Nij Barrahūs wederom voor 3 jaar gecertificeerd door Zelfstandige Klinieken Nederland

29 nov 2016 23:00 uur

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) behartigt sinds 1990 de belangen van 171 (kandidaat-)leden, die samen 337 vestigingen door heel Nederland hebben. Klinieken met een ZKN-keurmerk leveren somatisch curatieve medisch-specialistische zorg. Dit kan zowel verzekerd als niet-verzekerd zijn en wordt intra- en extramuraal aangeboden. Omdat ze zich focussen op specifieke patiëntengroepen is de zorg doelmatig en van hoge kwaliteit.

Kenmerkend voor ZKN-klinieken is het innovatieve en ondernemende karakter. Dit hebben zij te danken aan vernieuwende behandelwijzen en de vooruitstrevende wijze waarop zij proces en organisatie hebben ingevuld. Niet voor niets is zorgvernieuwend Nederland bij ZKN aangesloten.

ZKN-leden hebben allemaal het ZKN-keurmerk. Het ZKN-keurmerk bestaat in 2016 tien jaar. Het staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, geen wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg.

Klinieken met een keurmerk van brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) voldoen aan zeer strenge eisen. Er werken altijd medisch specialisten in een kliniek en de ruimten en apparatuur zijn veilig en hygiënisch. U heeft niet te maken met (lange) wachtlijsten en kunt erop vertrouwen dat de behandeling naar wens verloopt. Klinieken die bij ZKN zijn aangesloten scoren hoog qua klanttevredenheid.

Het ZKN-keurmerk krijgen klinieken niet zomaar. De onafhankelijke certificeringsinstanties Kiwa en LRQA (Lloyds) toetsen jaarlijks de klinieken. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst. Uw behandeling is van het hoogste niveau en blijft dat dus ook.

Op 1 november 2016 werd Nij Barrahûs bezocht en gecontroleerd door Kiwa in opdracht van ZKN en er werd opnieuw vastgesteld dat onze zorg veilig, gedegen en van hoge kwaliteit is!

 

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »