U bevindt zich hier:  Home  /  Behandelingen  /  ICSI

ICSI

ICSI is een afkorting van IntraCytoplasmatische SpermaInjectie. ICSI is een vorm van reageerbuisbevruchting.
Waar bij IVF duizenden zaadcellen met de eicellen samen worden gebracht in het IVF-laboratorium, wordt bij een ICSI-behandeling één zaadcel in één eicel gebracht met behulp van een kleine naald.
Het verloop van de behandeling is hetzelfde als bij IVF. Alléén de laboratoriumfase in het IVF-laboratorium verschilt dus met IVF.

Zwangerschapskansen

De kans op zwangerschap is afhankelijk van de leeftijd van de vrouw en bedraagt ongeveer 20-30 procent per ICSI behandeling.

Voor wie is ICSI?

U kunt voor een ICSI-behandeling in aanmerking komen wanneer het sperma onvoldoende kans geeft op een zwangerschap. Een ICSI behandeling kan om verschillende redenen plaatsvinden:

  • Indien er minder dan 1 miljoen bewegende zaadcellen zijn gevonden in het sperma.
  • Indien er afweerstoffen (antistoffen) in het sperma aanwezig zijn.
  • Indien na twee IVF-behandelingen geen bevruchting heeft plaatsgevonden.

ICSI en Nij Barrahūs

De minister heeft bepaald dat er in Nederland 13 IVF-laboratoria mogen zijn.
Het Nij Barrahûs team is volledig bevoegd om de indicatie voor ICSI te stellen, de stimulatiefase en de punctie uit te voeren. Eicellen zullen na de punctie moeten worden getransporteerd naar een gecertificeerd IVF laboratorium, waar ook de terugplaatsing zal plaatsvinden.
Vele studies hebben aangetoond dat deze vorm van zogenaamde “transport IVF of ICSI” geen nadelige effecten heeft op het behandelresultaat.
De zorg na de terugplaatsing zal weer worden gegeven door ons team.
Het alternatief de punctie te willen ondergaan in het ziekenhuis van het IVF laboratorium is uiteraard ook mogelijk. Hoe uw behandeling zal verlopen, wordt uitvoerig met u overlegd.
Komt u in aanmerking voor ICSI, dan zult u mondeling en schriftelijk op de hoogte worden gebracht van de gang van zaken bij uw ICSI-behandeling.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag of verzoek om informatie in het contactformulier of bel ons tussen 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 0561 - 610 030

Waar kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan eenvoudig via ons aanmeldformulier. U wordt dan door ons teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Aanmelden »